Valahol a láthatár szélén halványan láttam egy víztornyot, úgyhogy kénytelen voltam azt megcélozni, mert úgy gondoltam ott csak laknak emberek is.

Végül kb. 2 órás baromi kátyús földúton történő kerékpártolásos barangolás után egy határban dolgozógép hangját véltem felfedezni a távolból. A még mindig eszméletlen  távolságban levő víztornyot elfelejtve a gépet vettem célba.

Szerencsémre meg is találtam és a traktoros nagyon kedvesen                               (magában gondolom röhögve) elmagyarázta, hogy melyik út vezet arra a 44-es főútra, ami visszavisz Kecskemétre. A plusz 20 km-es kerülőből így sikerült lefaragnom egy csomót, de időben vesztettem egy csomót a barangolással.

4. nap:

Útvonal:  Kecskemét - Cegléd - Jászberény - Füzesabony -  Eger

Az indulás után nagyjából rendben ment minden Jászberényig. Ott az előző nap beszerzett kisebb sérülés miatt kénytelen voltam Füzesabonyig vonattal menni és vonaton cipelni a kicsivel sem könnyebb cuccomat. Füzesabonytól megint kerékpárra pattantam és nem egészen vidáman, de hazatekertem Egerbe.

Igazából szuper volt ez a kis túra. Azt hiszem megtapasztaltam azt amit a Pócs József nevű csoda kerékpáros  állított, hogy szinte végkimerülésig lehet kerékpározni, anélkül, hogy az ember észrevenné. Miután igazán nagy emelkedők nem voltak ezen az úton, a jól megtermett csomagom szinte nem jelentett akadályt, vagyis kisebbet, mint amire számítottam.

Túra elejére