Agria Túrakerékpáros Egyesület

Dátum:

      1999. július 30 - augusztus 04.


Útvonal:

      Eger - Cegléd -Kecskemét - Csongrád - Szentes -  Ópusztaszer -                                                                                                Kiskunfélegyháza - Kecskemét - Eger   (497 km)1. nap:

Útvonal:  Eger - Jászberény - Cegléd - Kecskemét


A reggei indulást követ§en egész jó tempóban sikerüt haladnom, ez köszönhet§ egyrész annak, hogy a szél szinte egész nap fújt és ráadá-sul óriási szerencsémre leginkább hátszél volt, valamint annak, hogy egy egész picit az egész út lejtett Kecskemétig.

A felszerelés teljes túrafelszerelés volt (baromi nehéz), sátor,hálózsák stb.

A forgalom egyik úton sem volt túl nagy, az autósok viszont eléggé sötétek voltak, többször majdnem letúrtak az útról.                          Egyébként semmi érdekes nem volt az úton. Megérkezésem után 31-én és 1-én magánügyben meg kellett állnom Kecskeméten, a túrát augusztus 2-án hétf§n folytattam.2. nap:

Útvonal:  Kecskemét - Lakitelek - Csongrád - Szentes - Ópusztaszer


Lakitelekig a 44-es számú, elég forgalmas úton jutottam el. Itt a falu nevezetességét tekintettem meg, egy  T34-es harckocsit, ami a helyi általános iskola udvarán áll pirosra festve. Valami MDF nevű párt is alakult itt meg van itt egy szabadegyetem is, ami az újsághírek szerint cs§dbe jutott.

Ezt követ§en Tiszaalpáron kerekeztem keresztül. Ez a település állítólag arról híres, hogy Árpád vezér ezen a környéken verte meg Zalán vezért, aki viszont a környékbeli szlávok vezére lehetett.

Folytatás...

Kiskunsági túra


Elejére

<IMG SRC="nonflash.gif" width=100 height=100 BORDER=0>