Túra elejére

Ez egy naplemente Tátra módra a kempingből

Ahogy ott nézelődünk, méregetjük a lehetőségeket, elénk bukkan két jegesmedve. Az első pillanatban furcsálltam, hogy a nyár kellős közepén Szlovákiában jegesmedvével találkozom, de aztán eszembe jutott a jégbarlang, mindjárt arra gondoltam, hogy ott laknak.


Nagyon barátságosak voltak, könnyen lehetett őket kezelni. Pláne akkor amikor leszurkoltuk az ilyenkor szokásos jattot, néhány száz korona értékben.

Az egyik le is fényképezett bennünket a másikukkal.

A félelmetes Jeges

A medvekaland után tovább indultunk és jó tempóban ismét átkeltünk az alacsony Tátrán.

Rozsnyón egy kicsit elidőztünk, megnéztük a városközpontot. Még arra is volt időnk, hogy összeboronáljunk egy középkorú szlovák túrakerékpáros férfit egy szlovák nővel.


Tornalján ismét megszálltunk a kedvenc kempingünkben , ahol az éjszaka és a hajnal folyamán ízelítőt kaptunk a szlovák, lengyel és magyar lakodalmas dalokból. Ezek felváltva egész hajnal 4 óráig nyomták.


Másnap -  még mindig a lakodalmas nóták hatása alatt - útnak indultunk hazafelé, ahová a kora délutáni órákban szerencsésen meg is érkeztünk.


Az idei nyári túránk jóval rövidebb volt, mint a 2000. évi olasz túra,  de látnivalókban és érdekességekben bőven volt részünk.