Agria Túrakerékpáros Egyesület

Dátum:

      2001. Augusztus 13-17.


Útvonal: Eger - Bánréve - Tronalja - Rozsnyó - Dobsina - Poprad - Tatralomnic - és vissza ua. úton.


Az egész túra elég  nehezen  indult. A jelentkezők közül a túra indulásának pillanatáig egyre többen mondták vissza a részvételt, ez egészen odáig ment, hogy végül ketten maradtunk Pócs Józsival.


1. nap:

Józsi Kisköréről indult én pedig Egerben csatlakoztam hozzá, majd közös erővel nyomultunk Bánréve felé. A határon a magyarul kiválóan beszélő szlovák határőr meglátva bennünket csak annyit kérdezett, hogy hová megyünk. Amikor meghallotta, hogy a Tátrába, rövid gondolkodás után csak anyit válaszolt, hogy '...időigényes lesz.' Kicsit igaza is volt.


Első éjszakára Tornalján rendezkedtünk be szállásilag, magunk mögött hagyva olyan falvakat, mint Sajószentkirály (Kral) vagy Sajórecske.

A kemping tűrhető volt, bár előttem ismeretlen ok miatt a WC például belülről barnára volt festve!!!


2. nap:

Ez egy kicsit húzósabb napnak ígérkezett, mint az előző volt. Nem is bírtunk csalódni. Rozsnyó irányába indultunk Csoltó, Pelsőc és Betléren át.

Rozsnyót elhagyva Dobsinára érkeztünk. Itt kezdődött az útunk nehezebbik fele, mert a faluból kivezető út nyomult fel az Alacsony-Tátra itteni képviselőjének a tetejére. A felvezető szakasz egy 9 km-es szerpentin volt, amit néhány pihenővel sikerült leküzdeni. Elég konkrét volt.

Na de lefelé.  Az nem semmi volt.

Poprádig volt még néhány kisebb emelkedő, meg söröző, de szerencsésen elértünk Tátralomnicra.

A kemping az fantasztikus volt. Pont a 2632 m-es hegy lábánál, szuper körülmények között.  A kemping tengerszint feletti magassága 728 méter volt. Talán ezzel magyarázható az, hogy kb du. hat óra utántól egészen másnap reggel 9-10 óráig keményen párás volt a levegő és csurom víz lett minden, ami a sátoron kívül maradt.


Folytatás...

Szlovákiai Tátra túraElejére

<IMG SRC="nonflash.gif" width=100 height=100 BORDER=0>