Agria Túrakerékpáros Egyesület

Dátum:

      2000. Május 27.


Útvonal:

Eger - Mezőkövesd - Mezőcsát - Muhi - Tiszalúc -Tokaj - Tiszalúc -Muhi - Mezőcsát - Mezőkövesd - Eger


                                       vagy


Tard - Mezőcsát - Muhi - Tiszalúc - Tokaj - Tiszalúc - Muhi - Mezőcsát - Tard


A túra célja az augusztusi nagy túrára való felkészülés és tapasztalat szerzés volt.  Kuzsella Gyula és Tamás azt tesztelték, hogy miként tudják egy nap alatt megtenni Tardról indulva a 242 km-es távot. Az

én célom pedig az volt, hogy teszteljem a tavaszi felkészülésemet olyan módon, hogy napi 150 - 150 km-t tekerek egy tokaji kempingezéssel egybekötve.


1. Nap:

24-én reggel 600-kor inultam Egerből, 7 óra után pár perccel talál-koztam Kuzselláékkal a tardi kivezető út és a 3-as főút találkozásá-nál. Innen rövid pihenőkkel Muhi-ig gurultunk, ott megtekintettük az 1241-es nagy szívás emlékművét. Ezt követően komp segítségével átgázoltunk a Sajó folyón. A Takta -közön átkerekezve hamarosan megpillantottuk a Tokaji hegyet.


Amikor már majdnem elértük a hegy lábát, az út egyszer csak elkez-dett ellenkező irányba kavarni. Néhány kilométer után kiderült, hogy az egyik elágazó - ahol le kellett volna térnünk - nem volt kitáblázva. Ez sajnos nekünk pár kilométeres többlet tekerésbe került. Végül aztán fél három felé megérkeztünk Tokajba.

Némi frissítő és sör, valamint egy kis ebéd után Kuzselláék elin-dultak vissza Tardra. Elmondásuk szerint villanyfényes díszkísérettel a késő esti órákban értek haza.


Ezalatt én megvizitáltam a Tokajban levő három kempinget és a leg-szimpatikusabbat kiválasztva felvertem a sátrat, meg az ilyenkor szokásos dolgokat műveltem. A kemping rögtön a Tiszán átvezető közúti híd lábánál volt, kellemes környezetben és normális áron lehetett megszállni.

Folytatás...

Tokaji túraElejére

<IMG SRC="nonflash.gif" width=100 height=100 BORDER=0>