Agria Túrakerékpáros Egyesület

Dátum:

      1999. június 20.


Útvonal:

      Sarud - Kisköre - Abádszalók - Tiszafüred - Poroszló - Sarud


Az induláskor nem voltunk biztosak abban, hogy égi áldás  nélkül megússzuk a napot, de kis szerencsével végül is sikerült megúszni az esőt.  A megindulási pontra a kerékpárokat és a csomagokat autóval vittük el.

Sarudról Kiskörére indultunk, ott fel akartuk keresni Pócs Józsefet, aki mint köztudott kerékpárral elment Thaiföldre, de sajnos nem  találtuk otthon.


Rövid szusszanás után felkapaszkodtunk a Tisza gátra és egészen Abádszalókig azon hajtottunk tovább, megtévesztve ezzel az igen sötét és gomolygó zivatarfelhőket.


Abádszalók után sima közúton mentünk tovább Tiszafüred irányába, majd némi tekerés után el is értük azt. Tiszafüreden kiderült, hogy a belvárosban nincs semmi kajálási lehetőség, ezért a Poroszló felé vezető úton a MOL kúttal szembeni étteremben ebédeltünk.

Ezután rövid levezető kerekezést tettünk a Tisza parton levő hétvégi villák felé, majd Poroszló felé vettük utunkat.


Ez egy elég tempós 10 km-es szakasz volt, ugyanis a Tiszát és a Tisza tavat átszelő út elég keskeny és nagy autóforgalom van rajta, ezért szerettünk volna minél előbb túllenni rajta. Sikerült.


Poroszló és Sarud között sima volt az út. Sarudon  valamelyikünk javasolta, hogy MENJÜNK MÉG EGY KÖRT, de mivel megtaláltuk a parkoló autót, elvetettük ezt a  javaslatot és simán hazaindultunk.

Tisza-tó túraElejére

<IMG SRC="nonflash.gif" width=100 height=100 BORDER=0>