Agria Túrakerékpáros Egyesület

Dátum:

      1999. május 15.


Útvonal:

      Eger - Verpelét - Kisnána - Tarnaszentmária - Egerszólát - Eger


A túra megindulási és érkezési pontja a Hatvani Temető előtti parkoló volt, de mint később kiderült, maga a túra annyira nem volt halálos, mint a temető.


Kisnánára kb. 4 - 5 db, 6 - 800 méteres, néhol enyhén alattomos emelkedőn és hasonló számú lejtőn, valamint sík szakaszokon jutottunk el. Ott megtekintettük a várat, majd miután kiderült, hogy szombaton dél körül Magyarországon egy átlagos faluban semmiféle vendéglátó-ipari egység nincs nyitva visszaindultunk Verpelét felé.


Verpelét előtt a csapat ketté vált, Kuzselláék kilométer gyűjtési szándékkal elkanyarodtak Feldebrő - Kápolna - Kerecsend felé, így szándékozván megközelíteni Egert.


Az F.Cs. & B.Cs. duó Tarnaszentmária felé vette az útját azért, hogy Tarnaszentmária - Egerszólát között  megtapasztalják Magyarország legeslegrosszabbul karbantartott műútját. Ez az út még a hegyi-kerékpárok kerekeit és gumijait is próbára tette.

A Tarnaszentmáriáról Egerig vezető útszakaszon 3 db, a Kisnánára vezető emelkedőknél jóval alattomosabb emelkedőkön verekedtük magunkat keresztül.

Lekanyarodtunk a szalóki tó felé is, de mivel Péró Albin éppen nem horgászott, továbbhaladtunk.


Végül is azt hiszem elmondható, hogy az eddigi túráinkat tekintve ez volt a legsikeresebb mind létszámát, mind a terep változatosságát tekintve.

Kisnánai túra























Elejére

<IMG SRC="nonflash.gif" width=100 height=100 BORDER=0>